Results 1 to 6 of 6

Thread: jet unit issue

  1. #1

    Default jet unit issue

    Older 50 hp Evinrude with jet unit is leaking (spraying) water from mating surface between shaft of outboard and body of lower unit. Haven't really noticed this in the past. Pulled the lower unit off and did not notice anything amiss. Cleaned it all up, bolted it back up and still puking water out. Other than that, engine runs great and boat is pushing along like normal and have good water flow out pee hole. Any ideas?

  2. #2

    Default normal

    that is normal happens on all jet pumps that are a few hours old.

  3. #3
    Member Rob B's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Eagle River, Alaska,

    Default Yamaha

    My 40 HP Yamaha does this too. Always has. Almost seems like it is just an over pressure escape or something.

  4. #4

    Default Jet unit water leak

    Thanks for the replies. I just hadn't noticed it in the past I guess.

  5. #5
    Member AKBassking's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Big Lake Alaska

    Default Evinrude

    250 does the same. Best investment is a water pressure gage.

    1988 M/Y Camargue YachtFisher
    MMSI# 338131469

  6. #6


    I would check the bolts that mount the jet mount plate to the outboard. I have had these back out a couple of times. Seeing 2 out of 4 3/8" stainless bolts holding your jet unit on is not a good feeling when you are in the middle of nowhere. When you reassemble make sure you use new stainless lockwashers and permanent(blue?) locktite.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts