Results 1 to 5 of 5

Thread: Starting problems 97 Polaris 6x6

  1. #1

    Default Starting problems 97 Polaris 6x6

    I am working on a 1997 Polaris 425 6x6

    It hasn’t been run in 6 years, so drained old fuel out, changed oil, and put new transmission fluid, new plugs, greased it…tried to start it and it will turn over, but won’t start. The plugs are getting fuel. The carb. may be the problem, or maybe a fuel line to the carb? I am not sure what to do now.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    3,568

    Default

    Probably time to take off the carb and have it rebuilt / cleaned. Any gas that old will turn to varnish and most likely will render your carb ineffective. It may be cheaper to find an online souce and purchase a new one.
    I would also pull the air box and make sure it isnt clogged and inspect to make sure the mice havent made a home inside of it.

  3. #3

    Default

    I figured the carb...The air box was fine and clean with brand new filter.

    Thanks

  4. #4
    Moderator AKmud's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Wasilla, Alaska, United States
    Posts
    3,163

    Default

    Is it getting spark? If there is fuel to the plugs then I would look past the carb for now. Confirm there is good spark then you may have a flooding problem.
    AKmud
    http://i78.photobucket.com/albums/j96/AKmud/213700RMK1-1.jpg


    The porcupine is a peacful animal yet God still thought it necessary to give him quills....

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    near Wasilla Alaska
    Posts
    40

    Default

    I agree with AKmud if the plugs have fuel, check for spark.

    Regards,

    Jim

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •