Results 1 to 8 of 8

Thread: 94 tundra II just quit

  1. #1
    Member BRWNBR's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Big Lake
    Posts
    9,772

    Default 94 tundra II just quit

    Engine was idling and just stopped. Now no spark. New plugs tried. Any suggestions?
    Www.blackriverhunting.com
    Master guide 212

  2. #2
    Supporting Member iofthetaiga's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tanana Valley AK
    Posts
    8,048

    Default

    First thing I'd look to rule out is kill/ignition switches malfunctioning...
    ...he who knows nothing is nearer to truth than he whose mind is filled with falsehoods & errors. ~Thomas Jefferson
    I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief. ~Gerry Spence
    The last thing Alaska needs is another bigot. ~member Catch It

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Anchorage
    Posts
    479

    Default

    Quote Originally Posted by BRWNBR View Post
    Engine was idling and just stopped. Now no spark. New plugs tried. Any suggestions?

    CD unit if it has one

  4. #4

    Default

    Plug wires and caps

  5. #5
    Member Daveinthebush's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Valdez, Alaska
    Posts
    5,518

    Default

    My 2005 is close and I am sure you have checked the obvious. Mine has never quit like that, all original wiring and never a problem. I think I would start checking the ignition switch wires and move on down the line to the other wires on the kill switch. I'm thinking a bad connection somewhere to make it quit with no spark, maybe a bad ground.

    Hillary moved to NY and I moved out.


  6. #6
    Member Daveinthebush's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Valdez, Alaska
    Posts
    5,518

    Default

    If your machine is the same as mine I think you have a 15 amp fuse somewhere from the positive battery cable going to the rest of the system you might want to check that

    Hillary moved to NY and I moved out.


  7. #7
    Member BRWNBR's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Big Lake
    Posts
    9,772

    Default

    Bent connector was loose. Straightened it out. Runs great now. Go figure.
    Www.blackriverhunting.com
    Master guide 212

  8. #8
    Member Daveinthebush's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Valdez, Alaska
    Posts
    5,518

    Default

    I have learned to start simple first and move to the more complex. Glad you got it.

    Hillary moved to NY and I moved out.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •